Welcome and thank you for visiting. If you enjoy what you read here, please come back and visit again!
 
Close window

Friday, August 6, 2010

Zilele Aradului (16-22 August 2010)

 
Zilele Aradului

Arad - Bugetul pentru Zilele Aradului este de doar 100.000 lei dar evenimentul va fi susţinut din sponsorizări.


Viceprimarul Aradului, Geanina Pistru, a prezentat ieri programul Zilelor Aradului, finalizat tot ieri de dimineaţă. Din start, oficialul a precizat că, dată fiind situaţia actuală, bugetul manifestării a avut de suferit. Dacă anul trecut pentru sărbătoarea Aradului s-au alocat din bugetul local 500.000 lei, în acest an Primăria scoate din buget doar 100.000 lei. Totuşi, bugetul evenimentului e dublu şi ar putea creşte până la începutul propriu-zis al sărbătorii (16 august). Totul e posibil, potrivit Geaninei Pistru, datorită sponsorilor. Din sponsorizări, s-a adunat până acum 150.000 lei, dar se speră că alte firme vor da şi ele o mână de ajutor pentru reuşita acţiunii.

În pofida problemelor financiare, Primăria nu a dorit să renunţe la eveniment şi nici să taie din numărul de zile de sărbătoare. Ca atare, viceprimarul susţine că vom avea de toate în perioada 16-22 august 2010.

Spectacole de teatru, expoziţii de fotografie şi pictură, decernări de titluri şi premii, plimbări cu Săgeata Verde, cu titicarul, concerte de fanfară, o expoziţie cu trenuleţe, spectacole de marionete, conferinţe, valsuri şi petreceri pe ştrand: acesta este oferta Primăriei pentru Zilele Aradului. Punctul forte va fi dat, ca în fiecare an, de concertele de muzică populară din cartiere (Vlaicu, Alfa şi Micălaca), dar mai ales de concertul de sâmbătă de la Ştrandul Neptun. Pistru susţine că pe scena de la ştrand vor urca sâmbătă seara două formaţii italiene de muzică, dar şi Andreea Bănică şi Direcţia 5.

3.500 de euro pentru Direcţia 5


Viceprimarul nu s-a ferit să facă publice sumele pe care Primăria le va plăti artiştilor: Direcţia 5 va încasa 3.500 de euro, Andreea Bănică undeva pe la 800 euro, în timp ce formaţiile italiene nu vor fi plătite de Municipalitate, acestea venind la Arad cu ajutorul comunităţii italiene de aici.

Târg pe bulevard


De vineri, 20 august, pe Bulevardul Revoluţiei, între Teatru şi Primăria Arad, va fi organizat şi un târg de unde arădenii îşi pot achiziţiona obiecte de artizanat dar nu numai. Modul în care va fi dirijată circulaţia va fi făcut public în zilele care vor veni.

A.B.D.
© 2005-2010 - Inform Media

Original post taken from aradon.ro

- David aka. Tassadar over and out

No comments:

Post a Comment